„Бъдители“ мотивираха ученици от СУ „Отец Паисий“ в Самоков

Лектори от благотворителна инициатива „Бъдители“ гостуваха на СУ „Отец Паисий“ в град Самоков по покана на Ротари клуб Самоков и Лиляна Минкова – директор на училището.

Лектори на събитието бяха Биляна Панталеева – бизнес обучител и основател на благотворителна инициатива „Бъдители“ и Явор Панталеев – търговски директор на компания за спедиция, транспорт и логистика. Вдъхновяващите лектори от благотворителна инициатива „Бъдители“ говориха на тема „Предприемачество“ и споделиха своя личен и професионален опит с учениците.

Биляна Панталеева – основател на „Бъдители“ и бизнес обучител започна първа своята лекция, като в началото представи идеята и мисията на благотворителната инициатива. Чрез въпроси и дискусия предизвика учениците за едни от най-важните теми – щастие, успех, предприемачество, призвание. Преминавайки през историята на личния си живот, тя разказа на учениците какво е необходимо, за да бъдеш предприемач, като наблегна на три ценни действия: смелост, любов и прошка.

Явор Панталеев разказа за ролята на мисленето извън „мозъчната кутия“, за всички възможности, които ни заобикалят, за квантовата физика в предприемачеството. Той акцентира на това колко е важно да открият професията, която харесват, как да бъдат високоефективни и създаващи добавена стойност, като за пример описа как е открил своето призвание в спедицията и логистиката с ОЙРОШПЕД. Сподели какви са плюсовете за предприемачество и образование в България.

В края на събитието благодарствената титла „Посланик на Бъдители“ получи Лиляна Минкова – директор на СУ „Отец Паисий“, която покани лекторите от инициатива „Бъдители“ с желание да даде допълнителна добавена стойност на учениците.