Биляна Панталеева

Биляна Панталеева – основател на "Бъдители"

Биляна Панталеева – основател на „Бъдители“

Биляна Панталеева е мениджър финанси и застраховане в “Winners Group”. Основател и председател е на фондация “Бъдители”. Била е гост-лектор в университети като УНСС, ВУЗФ и др. Работи съвместно с организации по проекти, насочени към образованието, предприемачеството, професионалното ориентиране и развитието на млади таланти, както и стартиране на бизнес идеи (Start-Up). Участвала е като лектор в едно от българските издания на световния формат ТЕDx, следван от над 16 милиона човека от различни точки на света.

Биляна завършва бакалавърска програма по специалността “Икономика на търговията”, след което изучава магистратура “Управление и развитие на човешките ресурси”. Паралелно е посещавала колеж по интегрално образование “Философия на успеха – управление на познанието”. Тя е сертифициран обучител по професионално обучение на възрастни в ЦПО. Панталеева има дългогодишен професионален опит, включително и на ръководни позиции в областта на човешките ресурси, обученията, продажбите, маркетинга, логистиката, спедицията, митническото обслужване, товарен транспорт и управление на лични финанси.

Твърди, че зад всяка успяла организация стоят активни търговски умения, ефективно управление на връзките и комуникациите с клиенти, както и създаването на партньорски отношения от типа “Печеля – Печелиш”. Биляна има авторски статии и интервюта в бизнес списания. През последните години активно навлезе в управлението на лични финанси и подпомага образователния процес за богата финансова култура на младите хора. Тя е и сред най-полезните и мотивиращи лектори, които студенти и ученици оценяват.

Убедена е, че образованието има нужда от синхронен процес с работещия бизнес – “За да станат децата удовлетворени личности с квалификация и професия е необходимо да им се подаде ръка с реални примери, мотивация, личен успех, умения за мислене и подкрепа. Младите личности имат нужда от Бъдители – хора, които обожават работата си и действат не защото трябва, а защото са избрали да желаят – това са тези, които ги вдъхновяват да открият професията, коята да развие силните им страни.”

Майка е на три деца и в свободното си време обича да е с тях, да спортува, да чете книги, да пътува и да твори кулинарни вкусотии.

www.euroevent.bg