Валентин Кръстев

Валентин Кръстев – гост-лектор на „Бъдители“

Валентин Кръстев е маркетинг директор на Българска франчайзингова асоциация от средата на 2008 година. През април 2013г. основава „Франчайз Консулт“ ЕООД – фирма, създадена за да помага в развитието на франчайз концепции. Съосновател е на Черноморска франчайз федерация. Занимава се и с инвестиционни проекти в областта на недвижимите имоти.

Той е завършил „Геодезия, фотограметрия и картография“ във Висшия институт по архитектура и строителство – София (днес УАСГ). До 1994г. е работил като инженер геодезист, след което е развивал собствен бизнес.  Бил е регионален дистрибутор на Rexair Inc. за област Бургас и оператор на вендинг машини за същата област. Шест пъти е попадал в отличените най-добри 10 дистрибутора в световен мащаб.

От 2005 до 2007г. е регионален мениджър за Югозападна България на „Алианц България холдинг“, а след това – франчайз директор на „Адрес недвижими имоти“.  Участва в проект за развитие на структурите на RE/MAX България и през февруари 2013г. става най-добър продавач на франчайз пакети за Европа и един между 5-те най-добри в света.

Разработил е франчайз системите на „Борса за Матраци Вит“, „Мастер Бизнес Клуб“, „Пан.тастик“, „Адрес недвижими имоти“, „Джейелпи“, Сладкарница Стевия“, „Start It Smart” и е помогнал в развитието на много други.

Специализирал е франчайз, маркетинг и реклама, продажби, бюджетиране, мотивация и активация на персонала в директните продажби.

Повече информация можете да откриете на адрес: http://www.fed.bg/