Явор Алексов


Явор Алексов е създател на Mirafiori – най-големият автомобилен отбор в България, най-големият BMWсервиз за извън гаранционно обслужване, първата дрифт академия, организатор на Exreme Fest, социална кампания за безопасно шофиране „Овладей Пътя“ и други събития. 
Любовта му към автомобилите го държи на максимални обороти вече над 10 години. По негови думи Mirafiori е една вечно променяща се мечта, която Явор сбъдва с помощта на екипа си от професионалисти, които той нарича семейство. Страстта му към автомобилите започва в много ранна детска възраст, едва на 13 години, воден от желанието си да се развива и усъвършенства в тази област, паралелно с дебелите книги, той започва работа в гаража на приятелско семейство. Завладян от мечтата си той не се спира пред нищо, за да развие по негови думи „най-големият сервиз за спортни автомобили, тунинг, модификация и мапинг“. 
След няколко премествания и започвайки като екип от двама души – Явор и брат му – Иво, днес Мирафиори се простира на голяма териториална площ и разполага с екип от около 45 специалисти в различни области. Сервизът покрива целия кръг от услуги, които могат да бъдат предложени. От механичен оглед/ремонт и предпродажбен преглед  до диагностика на сложни електронни проблеми в софтуера, кодиране, тунинг, авторепаратурен център, полирно, смяна гуми, автомивка и pdr услуги (специална технология за изправяне на детайли без пребоядисване). 
Според Явор силата на мисълта е единственото водещо нещо с живота, колкото по-рано го осъзнае всеки от нас, толкова по-бързо ще се превърне в господар на собствения си живот. Визуализирайки, мислейки положително с положителни вибрации и настройка не само към себе си и околните, но и към света. Налудничевата и непостижима мечта на едно 13 годишно момче днес е реалност! Явор с радост и удоволствие ще сподели с вас цялата история на вярата, упоритата и неуморна работа с широката му усмивка!
https://mirafiori.bg