Лектори от „Бъдители“ разказаха на ученици за предприемачеството

Лектори от благотворителна инициатива „Бъдители“ гостуваха на 33 ЕГ „Света София“ по покана на директора на училището г-жа Стоименка Димитрова. На тема „Предприемачество“ пред учениците говориха Биляна Панталеева – бизнес обучител и основател на „Бъдители“, Явор Панталеев – търговски директор на компания за спедиция, транспорт и логистика и Емил Лесов – предприемач.

Събитието откри Биляна Панталеева, която разказа повече за идеята на благотворителна инициатива „Бъдители“, както и за Soft skills, познати още като „меки умения“.

„“Бъдител“ е уникална дума, тя е нова, както преди много години нова е била думата „будител“. Именно това е предприемачеството, да измислиш нещо ново, което е полезно и приложимо в съвременното общество. Днес светът е динамичен, нищо не е подредено – Вие сами трябва да го подредите и да изградите себе си като личност и професионалист“, каза пред учениците Биляна Панталеева.

„Предприемачеството се състои в това да можете да предприемате действия, да изявявате своите лидерски умения. Създавайте приятелства, извлечете най-важното от информацията, с която разполагате и вземете най-ценното от ситуациите, в които попадате“, посъветва Явор Панталеев, който разказа на учениците и как неговото семейство е успяло да изгради бизнес от нулата до компания с над 200 служители.

„Живеем във време на конкуренция, от Вас зависи как ще се развие животът Ви. Инвестирайте време, знания и енергия в себе си, обичайте се и вярвайте в себе си. Всички хора разполагаме с 24 часа в денонощието и сами решаваме как да ги оползотворим и как да се развиваме“, каза пред учениците Емил Лесов – успешен предприемач с екип от над 4000 души в 19 държави.

Благодарствената титла „Посланик на Бъдители“ бе връчена на директора на 33 ЕГ „Света София“ – г-жа Стоименка Димитрова, която покани благотворителна инициатива „Бъдители“ като част от мисията си да допринесе за по-доброто развитие на учениците.

снимки: Георги Алексиев