Ирина Бодурова: „Бъдители“ са истински вдъхновители и хора с големи сърца

Лектори от благотворителна инициатива „Бъдители“ гостуваха на СУ „Антим І” в Златоград по покана на директора на училището г-жа Жечка Хаджийска и г-жа Ирина Бодурова – учител по икономика. На тема „Предприемачество“ пред учениците говориха Биляна Панталеева – бизнес обучител и основател на „Бъдители“ и Явор Панталеев – търговски директор на компания за спедиция, транспорт и логистика.

В кратко интервю Ви представяме г-жа Ирина Бодурова – учител по икономика,   която получи благодарствената титла „Посланик на Бъдители“ за инициативата да покани „Бъдители“ в СУ „Антим І” като част от мисията си да даде допълнителна добавена стойност на учебния процес.

Г-жо Бодурова, разкажете ни повече за СУ “Антим I и за Вашата работа като учител.

СУ “Антим I” е моето училище. Завършила съм тук средното си образование и се завърнах  като учител. Обичам професията си и работата с младите хора ме вдъхновява и поддържа емоционално. В училището ни се обучават много достойни и ученолюбиви  ученици, които печелят много конкурси и проекти. Училище “Антим I” е училище за първенци!

Какво е Вашето мнение за българската образователна система? Какво й липса и какво бихте променили в нея?

Българската образователна система се променя при всяка политическа рокада и това е доста объркващо. Смятам, че за реформите в образованието трябва да се допитват до нас, учителите. Мисля, че трябва да се наблегне на професионалното образование и да се разширят практическите упражнения и задания в училище.

Какви са впечатленията Ви от благотворителна инициатива „Бъдители“?

Още щом научих за „Бъдители“ и си казах, че те трябва да ни гостуват. Впечатлена съм от лекторите – Биляна и Явор – истински вдъхновители и хора с големи сърца. Бих искала срещата да се повтори.

Какви отзиви получихте от учениците след събитието?

Учениците ми са силно впечатлени и удовлетворени от лекцията. Те са осъзнали ползите от ученето и от владеенето на чужди езици. Преразказваха срещата  с усмивки и биха искали да се срещнат с лекторите отново в бъдеще.

Смятате ли, че е полезно българският бизнес да подпомага образованието със съвети от практиката?

Винаги съм смятала, че практическите съвети и натрупания опит са от полза за образованието. Сътрудничеството между училище и бизнес ще разкрие допълнителни възможности за практически опит у учениците.