Биляна Панталеева пред БНР: Бъдителите са хора, открили своите таланти и приложили своите желания в професията си

“Силно вярвам в силата и енергията на думите. За това си има цяла наука, стига човек да вярва в нея. Понеже ми се отдава и го усещам, сметнах, че най-точното име, което отговаря на нас, самите личности в благотворителната инициатива, е “Бъдители”.  Това сподели Биляна Панталеева от инициатива “Бъдители” и обясни:

“Бъдител е човек, който е такъв, какъвто е, такава, каквато е неговата същност, неговото желание, а не това, което налагат модни тенденции, правила, традиции, принципи и клишета. Бъдителите са хора, които са открили своите таланти, наложили са своите желания сред обществото и са ги приложили в своята професия и когато го направят това нещо, те работят с огромно желание и тази страст и това вдъхновение всъщност ние от две години и половина пренасяме в училищата и университетите под формата на вдъхновяващи и мотивационни лекции”.

Дискусиите са с двама-трима лектори от различни професии, повечето от които имат собствен бизнес, продължават между 90 и 180 минути, сподели Панталеева. Всеки от лекторите разказва за пътя, който е изминал, за да стигне до това, което е в момента.

“Ние не заместваме образователната система, не заместваме техните учители. Ние ги подпомагаме, подкрепяме, допълваме, като един вид показваме от какво има нужда бизнесът и това за тях е много полезно.  Да действаш в България не е задължително свързано с неприятност, с тегло, а е свързано с предизвикателства, с уроци, с неща, които ти излизат, а ти просто трябва да ги научиш, и да ги преминеш, и да продължиш”.

Чуйте цялото интервю в сайта на БНР>>