“Бъдители” в моето училище – отзив на ученика Стиван Сталинов

Лектори от благотворителна инициатива „Бъдители“ гостуваха на Професионална гимназия по компютърни системи и технологии в град Правец по покана на директора на училището Трифон Трифонов и Ясен Георгиев – ученик от 12 клас. Събитието се проведе на 22-ри ноември в зала 221 в професионалната гимназия, която едва събра всички желаещи да чуят вдъхновяващите лекции.

Споделяме с Вас отзива на ученика Стиван Сталинов от 12-ти клас.

Помня момента, в който разбрах, че “Бъдители” ще дойдат в моето училище и осъзнах, че това е страхотна възможност да науча нещо ново, което ме интересува и ще ми помогне за моето бъдеще. Първоначално си мислех, че ще съм един от малкото хора, които се интересуват от това какво може да ни предложи тази организация.

В момента в който влязох в стаята, видях че има голям интерес от моите съученици и преподаватели и имаше защо. Още с излизането на сцената грабнаха моето внимание. Веднага отворих уши и започнах да слушам. Личеше си, че тези хора имат подход и опит с излизането пред публика и са готови да ни научат на неща, които не можем да научим в училище. Подготвяха ни за живота и за трудностите, които ни предстоят.

Презентацията беше много полезна. Най-вече с това, че видях хора, които са успели и са щастливи от живота си след като са последвали мечтите си. Дадоха ни пример, че и в България може да си щастлив с достатъчен доход, без да те е страх от бъдещето. Биляна Панталеева, Явор Панталеев и Сергей Сурков от “Бъдители” ми направиха най-голямо впечатление с увереността си и готовността си да преобърнат живота ни, като ни покажат какво е най-доброто за самите нас. Няма да забравя как трима човека успяха да накарат сто и петдесет човека да направят неща, които никога не биха направили, като да се бият по гърдите или да си говорят със себе си във въображаемо огледало. Наистина беше забавно, полезно и изпълнено с емоции преживяване. Също много ми харесаха думите на Биляна Панталеева, че когато е била най-сигурна в живота си и всичко е вървяло перфектно, тя не се е чувствала истински щастлива, но е намерила сили да преобърне живота си и да успее. Още повече докато е щастлива правейки това, което обича. Лекторите, които дойдоха, бяха различни от хората, които ме учат в живота. Много по-различни от учителите в училище. Бяха нива над тях и не, нямам предвид, че знаят повече от тях. Искам да кажа, че те ни изслушваха, приемаха мнението ни и не налагаха своето. Насърчаваха ни. Вече по-спокойно мога да следвам мечтите си без да се страхувам от провала. Със сигурност искам да бъда на още лекции на “Бъдители”, да се запозная с още лектори и да науча още неща, които ще ми бъдат полезни в бъдеще.

Трябва да има повече организации и хора като “Бъдители”, за да могат да помагат на повече млади хора, като мен да следват мечтите си. Бих препоръчал “Бъдители” на всичките си приятели. Дори вече го направих с някои.

Благодаря ви отново!

 Стиван Сталинов