Ученици от Велико Търново: Хареса ни свободния език, на който протече комуникацията „обучител-обучаем“

Фотограф: Виктория Сиракова

Лектори от благотворителна инициатива „Бъдители“ гостуваха на Градски ученически парламент във Велико Търново по покана на Савина Иванова – председател. Събитието се проведе в художествена галерия ,,Борис Денев” на 13-ти януари от 13:00 часа.

Лекторите Биляна Панталеева – бизнес обучител и основател на „Бъдители“ и Явор Панталеев – търговски директор на компания за спедиция, транспорт и логистика говориха по тема, която бе избрана от учениците – “CV и работа в екип”, като дадоха ценни съвети от практиката си.

Събитието откри Биляна Панталеева, която разказа за мисията на „Бъдители“ и говори по-подробно за това, как да напишем CV и мотивационно писмо, като дискутира различни въпроси и казуси с учениците. След нея Явор Панталеев – търговски директор на компания с над 200 души също даде допълнителни съвети за писането на добро CV, като след това сподели опита си за работа в екип и коментира заедно с учениците техния опит от работа по различни проекти с връстници.

Събитието продължи повече от два часа и предизвика силен интерес от страна на учениците. Най-активните от тях получиха и специални подаръци от Бъдителите – книги за професионално и личностно развитие. Благодарствената титла „Посланик на Бъдители“ получи Савина Иванова – председател на Градски ученически парламент във Велико Търново, за идеята й да покани лекторите от инициативата с цел да даде допълнителна добавена стойност в тяхното ежедневие и обучение.

Споделяме с Вас два от отзивите, които получихме след събитието:

„На мен лично много ми хареса обучението на “Бъдители”. Беше полезна лекцията на Биляна Панталеева, защото за в бъдеще ще ми е по-лесно да си направя CV. Ще знам какво да напиша в мотивационното писмо, за да ме приемат по-лесно на желаната работа и да съм по-различна от другите, които са подали документи. Темата за работа в екип от Явор Панталеев ми беше много интересна. Тя също ще ми бъде много полезна. Научих, че за да станат нещата и да работим задружно трябва да си въведем определени правила, които да спазваме редовно. Много съм доволна от Бъдителите, които каквото и да ги попиташ, винаги имат подходящ отговор. Бих искала отново да проведем подобно събитие и бих ги препоръчала на моите съученици.“

Савина Иванова – председател на Градски ученически парламент

„Първо, искам да кажа, че обучението на “Бъдители” бе най-доброто на тема CV, на което съм присъствал (присъствал съм на 3 обучения, свързани със СV). Най-стойностно за мен бе, че Биляна Панталеева има опит и се занимава с човешки ресурси. Най-ценен за мен бе личният пример и опит, за който ни разказа. Хареса ми и свободния език, на който протече комуникацията “обучител-обучаем”. Научих и много за стойността на определените секции на едно CV, както и начина, по който един работодател би възприел различните подходи в направата на автобиографията. Получих много ценни съвети, в които бих се вслушал при управлението на един екип и екипната ни работа от Явор Панталеев. Бих се радвал “Бъдители” отново да ни посетят. Бих ги препоръчал и поканил в нашето училище, след завършека на ремонта на сградата, който тече в момента. Беше едно приятно и полезно събитие. Благодаря!“

Цветин Кръстев – ученик в ПМГ “Васил Друмев” в гр. Велико Търново