„Бъдители“ вдъхновиха ученици от частна гимназия в Добрич

Buditeli_Dobrich (5) copy

Благотворителната инициатива „Бъдители“, която има за цел да вдъхновява и мотивира личности от всякаква възраст чрез личен пример гостува на Частна профилирана гимназия по туризъм и предприемачество „Райко Цончев“ в Добрич.

Пред учениците своите лични истории разказаха Биляна Панталеева – основател на „Бъдители“ и управител на „Ойро Ивент“, и Явор Панталеев – прокурист на ОЙРОШПЕД, първото частно дружество в България за спедиция и логистика, създадено през 1990 г.

„Бъдители“ имат за цел да подпомогнат образователния процес, мотивирайки и ориентирайки младите хора за професионалния живот. Пред учениците Явор Панталеев разказа повече за спедицията и логистиката, както и за едни от най-важните предмети, на които трябва да наблегнат – счетоводството и правото. Биляна Панталеева издаде тънкостите на меките и активните търговски умения, ефективно управление на връзките и комуникациите с клиенти, както и създаването на партньорски отношения от типа “Печеля – Печелиш”.

Лекторите усилено дискутираха с учениците и учителите, че за да станат децата удовлетворени личности с квалификация и професия е необходимо да им се подаде ръка с реални примери, мотивация, личен успех, умения за мислене и подкрепа. Младите личности имат нужда от Бъдители – хора, които обожават работата си и действат не защото трябва, а защото са избрали да желаят – това са тези, които те вдъхновяват с позитивната страна на реалността и зареждат околните.