Студентите от ИУ – Варна: „Бъдители“ е кауза

Buditeli_Varna

Под формата на вдъхновяващи и обучителни лекции двама Бъдители, които обожават професиите си разказаха пред студенти от Икономически университет – Варна за това как са станали успешни и щастливи в България. Те дадоха на аудиторията ценни ключове за успех и реализация, които са им послужили през техния път досега.

На събитието са присъствали студенти – бакалаври, магистри и проф. бакалаври. Причини, поради които студентите са присъствали са различни: искали са да научат повече относно сферата на логистиката, да чуят какво могат да им кажат опитни и успели хора и как могат да успеят те самите в България. Студентите посочват като мотив и стремежът си към лично усъвършенстване. Имало е студенти, които са проявили интерес поради инициативата “Бъдители”, наречена от тях “кауза” – “избери да бъдеш”, а други посочват, че е била непозната за тях и затова са присъствали.

Всички смятат, че събитието е било полезно, мотивиращо и позитивно. Най-вече са впечатлени от новите неща, които са научили за професията логистика, споделянето на изживявания от личен опит, грешки, изводи и интересни факти от живота. Студентите дори са си позволили да коментират лекторите и ги определят като “забавни”.

Студентите желаят да се организират повече семинари и лекции по логистика, както и подобни мероприятия, където могат да разберат за развитието на интересни фирми, как да стартират и управляват собствен бизнес. Някои студентите твърдят, че би било полезно събитие, което включва въпроси, свързани с какви качества и умения трябва да разполагаме и как да се държим по време на интервю.

Пред студентите своите успешни истории разказаха Биляна Панталеева – управител на „Ойро Ивент“ и основател на благотворителна инициатива „Бъдители“, и Явор Панталеев – търговски управител на „ОЙРОШПЕД“ АД.

Явор Панталеев разказа много подробно на студентите за спедицията и логистиката – за практиката, реализацията, целите, реалния пазар и своя дългогодишен опит. Биляна Панталеева успя да предизвика интереса на младите хора с темата за правилната професия и това как да я открием и разпознаем.

След лекцията, която продължи над три часа, студентите не пропуснаха да си поговорят лично с двамата Бъдители и споделиха желанието си да се срещнат отново с тях.