„Бъдители“ гостуваха на 79 СОУ “Индира Ганди”

IMG_6612 copy

Благотворителна инициатива „Бъдители“, която вдъхновява и мотивира младите хора гостува на 79 СОУ “Индира Ганди” в София по покана на Сашка Георгиева – директор и благодарение на Мила Попова – посланик на Бъдители, която е бивша възпитаничка на училището.

Пред учениците истории за успех разказаха Биляна Панталеева – бизнес обучител и основател на инициатива „Бъдители“ и Явор Панталеев – търговски директор на ОЙРОШПЕД„ АД – първото  дружество в България след 1990 година за услуги в областта на спедицията, транспорта и логистиката. За първи път във вдъхновяващите срещи с млади хора взеха участие и двама гост-лектори.

Светлин Наков е носител на наградата „Джон Атанасов“ на Президента на България за приноса му към развитие на информационните технологии и информационното общество. През 2016 година на Дванадесетата световна среща на българските медии в Прага получава номинация в област “Бизнес” за „Награди Евлогий и Христо Георгиеви”.  Той е вдъхновител на хиляди млади хора да се захванат с програмиране и технологии. Създава и е основен двигател на най-големия център за обучение на софтуерни инженери и ИТ специалисти в България – Софтуерния университет (СофтУни), където се обучават по 20 000 души на година. Светлин Наков има повече от 15 години опит като софтуерен разработчик, ръководител на ИТ проекти, преподавател и консултант, автор е на 7 книги за програмиране, лектор е на стотици конференции, семинари и обучения.

Втори гост-лектор на събитието беше Мила Попова, която получи титлата посланик на „Бъдители“. Тя участва в артистичен екип на голяма известна фризьорска марка и представя Висша Френска мода на сцена. Тя работи за голяма френска верига салони и се докосва до красотата на това изкуство всеки ден. Мила вярва, че когато човек обича и цени работата си няма да му се налага да работи нито един ден през живота му. Обичта си към професията Мила иска да предаде на младите хора и да ги насочи към най-красивата професия в света –  фризьорството.

На събитието учениците от 79 СОУ “Индира Ганди” научиха и повече за бакалавърската програма „ИТ анализ и бизнес стратегии“ от доц. д-р Наталия Футекова – основател на ERP Academy и управляващ съдружник на голяма софтуерна компания.